Bagt fisk med hvidvinssauce og grønt
2 kg fisk, f.eks. torsk, kuller, helleflynder, kulmule eller anden hvid fisk
7 gulerødder | 5 squash |
olivenolie til stegning af grøntsager | 5 fed finthakket hvidløg |
4 tsk fintrevet citronskal | bladene af 6 kviste timian |
salt og peber | lidt olivenolie |
3 spsk finthakket skalotteløg | 5 dl hvidvin |
6 dl piskefløde | 2½ spsk dijonsennep |
lidt citronsaft | 1 pt dild |
Skræl gulerødderne, og skær gulerødder og squash i små tern. Steg gulerødder og squash på en pande med lidt olivenolie i nogle minutter til de er let møre. Krydr med hvidløg, citronskal, timian, salt og peber. Skær fisken i 18 portionsstykker, og kom stykkerne på en bagepande med bagepapir. Krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag fisken kort før servering i ovnen 10 – 12 min. ved 185 grader. Steg skalotteløg ved svag varme i en lille gryde med olivenolie nogle minutter. Tilsæt hvidvin og lad det simre, til der kun er 1/3 af vinen tilbage i gryden. Hæld fløde i gryden og kog det, indtil det bliver cremet i konsistensen. Tag gryden af varmen og pisk lidt dijonsennep i saucen. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft. Anret grøntsagerne med et stykke bagt fisk og en skefuld hvidvinssauce på tallerkenen og et drys med plukket dild.