Basilikummousse med ristet parmaskinke og kartoffelrøsti

9 skiver parmaskinke

Forvarm ovnen til 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade og læg parmaskinken herpå. Steg det i ovnen i ca. 10-12 minutter, til det er helt sprødt. Sæt det til side indtil det skal serveres.

Kartoffelrøsti:

1600 g bagekartofler 2 1⁄4 løg
1 spsk salt 2 1⁄4 spsk hvedemel
Peber Olie til stegning

Skræl bagekartofler og løg. Riv begge dele på den grove side af rivejernet. Kom det op i et viskestykke, og pres så meget væde som muligt ud af kartoflerne. Bland dem med salt og hvedemel. Krydr med peber.

Dæk bunden af en pande med olie, og varm op til middelhøj varme. Brug en spiseske til at forme små klatter af kartoffelblandingen og steg dem på panden, til de er sprøde. Vend dem forsigtigt, og steg dem på den anden side.

Læg dem på et stykke køkkenrulle indtil servering.

Basilikummousse:

2 håndfulde basilikum 450 g creme fraiche
1 fed hvidløg 2 tsk balsamicoeddike
2 1⁄4 dl fløde Salt og peber
Ærteskud eller anden krydderurt

Hak basilikum fint og rør det sammen med creme fraiche. Pres hvidløg og rør det i sammen med balsamicoeddike.

Pisk fløden til let skum, og vend det forsigtigt i cremen. Smag til med salt og peber.

Fordel basilikumcremen i små glas og kom lidt ærteskud, eller anden krydderurt, ovenpå. Bræk parmaskinken i flager og sæt dem i cremen.

Læg en kartoffelrösti oven på glasset og servér med det samme.

image_pdfimage_print