Brandade M
5 stk bakskuld | 1 kg torsk |
1 l mælk | 100g smør |
100 g mel | 1 citron |
æg, mel, pankorasp(panering) | friske urter(f.eks. dild, persille, kørvel, rucola) |
8 bk karse | 1 l olie |
3 æggehvider | honning |
Dijon | Kanel, nelliker, fennikelfrø, stjerneanis, Sichuan peber(lige dele af hver) |
God æblecider eddike og honning |
Brandade:
Pil kødet fra bakskuld og hak det. Pocher torsken i saltet vand til den giver efter for tryk
Kog en tyk béchamel og køl den lidt af
Rør begge fisk i og køl det af, så man kan forme kugler af det.
Paner kuglerne og friter dem inden servering
Karsemayo:
Klip karsen op i en beholder
Tilsæt æggehvider, 1 spsk Dijon, citronsaft og ca. ½ l olie. Blend det hele med en stavmikser
Salat og vinaigrette:
Knus krydderierne til 5spice og kog dem op i eddike og lad dem trække.
Pluk og bland salaten.
Pisk en dressing af eddike, olie, Dijon og honning.