Brandade M

5 stk bakskuld 1 kg torsk
1 l mælk 100g smør
100 g mel 1 citron
æg, mel, pankorasp(panering) friske urter(f.eks. dild, persille, kørvel, rucola)
8 bk karse 1 l olie
3 æggehvider honning
Dijon Kanel, nelliker, fennikelfrø, stjerneanis, Sichuan peber(lige dele af hver)
God æblecider eddike og honning

Brandade:
Pil kødet fra bakskuld og hak det. Pocher torsken i saltet vand til den giver efter for tryk
Kog en tyk béchamel og køl den lidt af
Rør begge fisk i og køl det af, så man kan forme kugler af det.
Paner kuglerne og friter dem inden servering

Karsemayo:
Klip karsen op i en beholder
Tilsæt æggehvider, 1 spsk Dijon, citronsaft og ca. ½ l olie. Blend det hele med en stavmikser

Salat og vinaigrette:
Knus krydderierne til 5spice og kog dem op i eddike og lad dem trække.
Pluk og bland salaten.
Pisk en dressing af eddike, olie, Dijon og honning.

image_pdfimage_print