Calamares rebozados
Er i al sin enkelthed blæksprutteringe, som dyppes i en beignetdej og steges sprøde. Ringene fås ved at skære den aflange blækspruttekrop i skiver på den korte led, men hvis man får armene med er der ingen grund til ikke at bruge dem også. Man kan få blæksprutter hos de fleste fiskehandlere, om ikke andet så frosne. Beignetdejen skal helst laves mindst en time i forvejen, men bortset fra det, er retten meget nem at lave.
6 blækspruttekroppe
olie til dybstegning
Beignetdej:
600 g hvedemel
5 dl vand
5 dl øl
5 spsk smeltet smør
5 tsk salt
5 spsk cognac
5 æggehvider
Bland alle ingredienserne til dejen, på nær æggehviden, i en skål. Pisk det hele grundigt med et piskeris, og stil herefter dejen til at hvile i mindst en time. Når dejen har hvilet, piskes æggehviden stiv og vendes i dejen med en dejskraber. Varm nu olien og skær blæksprutterne i ringe. Når olien er varm, dyppes blæksprutteringene i dejen og steges i olien i et par minutter, til de er gyldne og fine. Servèr straks med citron til.