Filorulle med champignon (15 personer) (F)
900 g champignon | 4 tsk olie |
3 – 4 løg | 4 fed hvidløg |
4 tsk merian (fisk eller tørret) | 3 tsk dijonsennep |
300 g brødkrummer/rasp | 2½ tsk salt |
peber | 8 – 10 plader filodej |
2½ tsk smeltet smør |
Skyl champignonerne grundigt og skær dem i små stykker. Bland de øvrige ingredienser, undtagen smørret, i. 4 lag filodej lægges ovenpå hinanden, idet der pensles med smør mellem lagene. Læg blandingen ud på midten i en stribe.
Pak fyldet ind i dejen ved at folde dejen fra begge sider, og luk pakken ved at pensle dem med smør og presse dem sammen. Også enderne lukkes ved at pensle dem med smør og presse dem sammen.
Pensl alle “pakker” med smør, efter at de er lagt på en bageplade med bagepapir. Bages i 20 – 25 minutter til de er gyldne og sprøde. Skæres i mindre stykker lige før servering. (Koldt eller varmt).