Indbagte grøntsager med karsecreme
3 ruller butterdej | 18 kogte kartofler |
12 forårsløg | 300 g grønne bønner |
300 g små tomater | Olie til formene |
6 æg | 18 spsk creme fraiche |
Karsecreme:
300 g rygeost | 3 spsk mayonnaise |
3 bakker karse | Salt og peber |
Kog kartoflerne og pil dem og skær dem o mindre stykker. Rengør forårsløgene og skær dem i mindre stykker. Skyl tomaterne og halvèr dem. Rul butterdejen let ud og del den i 6 stykker pr. rulle. Smør muffin-forme med olie og pres butterdejen i, så dejen hænger ud over kanterne. Dejen skal nemlig samles over fyldet. Fordel grøntsagerne i butterdejen. Pisk æg og creme fraiche sammen og krydr med rigeligt salt og peber. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne, og fold butterdejen ind over. Klip evt. overskydende butterdej af. Bag dem i ca. 25 minutter ved 200 grader. Rør rygeost og mayonnaise sammen. Klip karsen i, og smag til med salt og peber.
Servèr de lune, indbagte grøntsager med karsecremen ved siden af.