Kæmpe reje med ærtepurè og chorizo-crumble

Chirizo-crumble:

400 g tørret chorizo Vindruekerneolie til stegning

Skær chorizoen i grove stykker, og blend dem til en fin masse i en minihakker. Steg massen i lidt olie på en pande, til den er sprød og har afgivet en masse fedtstof. Si det hele, og lad chorizo-crumblen dryppe af på et stykke fedtsugende papir.

Ærtepurè:

4 skalotteløg Smør til stegning
4 fed hvidløg 2 dl hønsebouillon
2 dl ærter fra frost Salt
1 citron  

Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Steg løg i smør på en pande i ca. 4 minutter. Tilsæt hvidløg og steg videre i et minut.

Hæld hønsebouillon ved. Tilsæt ærter, og kog i ca. 3 minutter.

Hæld det hele i en blender, og blend ærtemassen på høj hastighed i 2 . 3 minutter til en fin og glat purè. Smag til med salt og friskpresset citronsaft, og hold massen lun.

Kæmpe rejer:

Steg rejerne på den ene side i olie på en glohed pande. Undlad at røre ved dem i 2 minutter. Vend dem, og steg dem 1 minut på den anden side, og krydr med lidt salt.

Læg en skefuld ærtepurè på hver tallerken, og placer en reje i purèen. Drys med choriza-crumble, og dryp evt. med et par dråber citronsaft.

 

10102023

 

image_pdfimage_print