Kæmpe reje med ærtepurè og chorizo-crumble
Chirizo-crumble:
400 g tørret chorizo | Vindruekerneolie til stegning |
Skær chorizoen i grove stykker, og blend dem til en fin masse i en minihakker. Steg massen i lidt olie på en pande, til den er sprød og har afgivet en masse fedtstof. Si det hele, og lad chorizo-crumblen dryppe af på et stykke fedtsugende papir.
Ærtepurè:
4 skalotteløg | Smør til stegning |
4 fed hvidløg | 2 dl hønsebouillon |
2 dl ærter fra frost | Salt |
1 citron |
Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Steg løg i smør på en pande i ca. 4 minutter. Tilsæt hvidløg og steg videre i et minut.
Hæld hønsebouillon ved. Tilsæt ærter, og kog i ca. 3 minutter.
Hæld det hele i en blender, og blend ærtemassen på høj hastighed i 2 . 3 minutter til en fin og glat purè. Smag til med salt og friskpresset citronsaft, og hold massen lun.
Kæmpe rejer:
Steg rejerne på den ene side i olie på en glohed pande. Undlad at røre ved dem i 2 minutter. Vend dem, og steg dem 1 minut på den anden side, og krydr med lidt salt.
Læg en skefuld ærtepurè på hver tallerken, og placer en reje i purèen. Drys med choriza-crumble, og dryp evt. med et par dråber citronsaft.
10102023