Kammusling m/ blomkåls couscous og purè (T)

Blomkåls pure:

0,5 – 1 blomkålshoved ca. 1 l sødmælk
Havsalt, peber 1 skalotteløg, hakket
1 fed hvidløg 4 kviste timian
20 g smør

Skræl stokkens ydre lag af og skær det herefter i mindre stykker. Kom alle ingredienser på nær smør i en gryde. Vær sikker på, at blomkålen er helt dækket af mælk, og lad det koge ved svag varme til blomkålen er mør. Sigt mælk (husk at gemme mælken) og timianstilke fra og blend den kogte blomkål til en glat purè. Til sidst kommes smørret i. Smag til med salt og peber. Konsistensen kan justeres ved at tilsætte lidt af den resterende mælk.

Blomkåls couscous:

500 g blomkål 6 stilke estragon
1 stor håndfuld vild brøndkarse 100 g ristede mandler
100 g revet parmesan saft og skal af ½ økologisk citron
1 dl olivenolie 2 spsk hakket skalotteløg
havsalt ca. 2 tsk sukker 
friskkværnet sort peber

Desuden: 
40 g parmesan, høvlet i spåner 
friskkværnet sort peber

Fjern bladene på blomkålen, skyl grundigt, og del kålen i store buketter. Pluk estragon og brøndkarse i blade, og gem de flotteste til topping. Kør først blomkålen til grove korn i en foodprocessor, og derefter mandlerne. Vend begge ting med revet parmesan, citronsaft, citronskal, olivenolie, de hakkede løg og de plukkede krydderurter. Smag til med salt, sukker og et kværn sort peber. 

Tilberedning af kammuslinger:

Salt kammuslingerne ganske let på begge sidder, og lad dem stå og trække med saltet i 20 minutter. Herefter skylles kammuslingerne ganske kort under den kolde hane og aftørrer dem grundigt på et stykke tørt klæde. De er nu klar til videre tilberedning.

Varm en pande grundigt op, tilsæt en smule olie og steg lynhurtigt kammuslingerne gyldne og sprøde på begge sider. Kammuslingerne skal stege i ca. 30 sekunder på hver side, naturligvis igen afhængig af størrelse. Flæk hvidløgsfeddet. Træk panden fra varmen, når kammuslingerne er næsten færdigtilberedte. Tilsæt smørret, lad det bruse op, og tilsæt så hvidløg og timian, som vil afgive smag til smørret. Vend lynhurtigt kammuslingerne i det brusende smør. Afdryp dem på et stykke fedtsugende papir og servèr straks.

image_pdfimage_print