Laks bagt i sprød skorpe med beurre blanc

18 store tern af laksefileter 4 skiver brød
Friske urter (f. eks. basilikum og persille) 4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie eller anden god olie Salt og peber

Blend brød eller kør på foodprocessor sammen med urter, hvidløg, en god sjat olie, salt og peber. Læg laksefileterne i et ovnfast fad og fordel urteblandingen oven på. Steg dem i en 200 grader varm ovn i ca. 10 – 12 minutter. Brug evt. ovnens grillfunktion i de sidste par minutter, hvis toppingen endnu ikke er sprød. Servèr evt. med dampede grøntsager, nye kartofler og beurre blanc.

Beurre blanc:

3 dl hvidvin 2 spsk eddike
2 hakkede skalotteløg 2 laurbærblade
16 sorte peberkorn 300 g koldt usaltet smør i små tern
Salt  

Fremgangsmåde:

Kom hvidvin, eddike, skalotteløg, laurbærblade og peberkorn i en gryde og bring det i kog. Kog ind til lidt under halvdelen og sigt så gennem en si.

Hæld hvidvinsblandingen i en skål. Placèr skålen i vandbad over en gryde med kogende vand og pisk smør i tern efter tern (næste tern tilsættes, når den forrige er helt opløst), sådan at der til sidst dannes en tyk sauce. Dette tager ca. fem minutter.

Smag til med salt og ekstra eddike eller citronsaft, hvis nødvendigt.

 

24012023

 

 

image_pdfimage_print