Lynstegt tun på rugbrøds chips med wasabi-mayo
Marineret tun:
4 tunbøffer (100 – 150 g pr. stk. med tykkelse på ca. 2 cm | 3 spsk honning |
6 spsk soya | 4 tsk citonsaft |
Wasabi-mayo:
20 tsk mayonnaise | 4 – 6 tsk wasabi |
1 knivspids salt |
Rugbrødschips:
Tyndt skåret rugbrød | Olie til pensling |
Lidt flagesalt |
Sesam-crust:
1½ dl hvid sesam | 1½ del sort sesam |
Pynt:
Ærtespirer og tyndt skårede asparges
Start med at lave marinaden til tunen, hvor honning, soya og citronsaft blandes.
Fordel marinaden over tunbøfferne – dette kan gøres i en plastikpose eller i en bøtte, og lad dem hvile i køleskabet (gerne flere timer, men minimum 30 minutter).
Bland ingredienserne til wasabi-mayonen og smag til undervejs – tilsæt evt. mere wasabi eller salt, hvis det ønskes.
Opbevar wasabi-mayoen i køleskabet indtil servering.
Læg stykker af rugbrød på en bageplade, drys med lidt olie og flagesalt og bag dem i ovnen ved 200 grader i 5 – 10 minutter, indtil overfladen er sprød og gylden.
Inden tunbøfferne skal steges vendes de i en blanding af hvide og sorte sesamfrø så alle sider er dækket – også på kanterne.
Steg bøfferne ved høj varme i 1 minut på hver side.
Skær bøfferne i skiver, og læg dem på det ristede rugbrød. Servèr med wasabi-mayo og pynt med ærtespirer og asparges.
19092023