Lynstegt tun på rugbrøds chips med wasabi-mayo

Marineret tun:

4 tunbøffer (100 – 150 g pr. stk. med tykkelse på ca. 2 cm 3 spsk honning
6 spsk soya 4 tsk citonsaft

Wasabi-mayo:

20 tsk mayonnaise 4 – 6 tsk wasabi
1 knivspids salt  

Rugbrødschips:

Tyndt skåret rugbrød Olie til pensling
Lidt flagesalt  

Sesam-crust:

1½ dl hvid sesam 1½ del sort sesam

Pynt:

Ærtespirer og tyndt skårede asparges

 

Start med at lave marinaden til tunen, hvor honning, soya og citronsaft blandes.

Fordel marinaden over tunbøfferne – dette kan gøres i en plastikpose eller i en bøtte,  og lad dem hvile i køleskabet (gerne flere timer, men minimum 30 minutter).

Bland ingredienserne til wasabi-mayonen og smag til undervejs – tilsæt evt. mere wasabi eller salt, hvis det ønskes.

Opbevar wasabi-mayoen i køleskabet indtil servering.

Læg stykker af rugbrød på en bageplade, drys med lidt olie og flagesalt og bag dem i ovnen ved 200 grader i 5 – 10 minutter, indtil overfladen er sprød og gylden.

Inden tunbøfferne skal steges vendes de i en blanding af hvide og sorte sesamfrø så alle sider er dækket – også på kanterne.

Steg bøfferne ved høj varme i 1 minut på hver side.

Skær bøfferne i skiver, og læg dem på det ristede rugbrød. Servèr med wasabi-mayo og pynt med ærtespirer og asparges.

 

19092023

 

image_pdfimage_print