Røget laks med citroncreme og hvidløgsbrød

 

Roeget laks med citroncreme

3 romainesalat 3 dl cremefraiche 38 %
3 tsk usprøjtet citronskal 3 spsk citronsaft
salt og peber 900 g røget laks af god kvalitet skåret i tynde skiver

Pynt:

frisk dild

Hvidløgsbrød:

3 dl olivenolie 12 fed finthakket hvidløg
6 spsk hakket persille 18 skiver brød
salt

Pil bladene af romainesalaten, og skyl dem. Lad dem dryppe af, og dup dem tørre med et rent klæde. Læg bladene på tallerkener. Smag cremefraichen til med citronskal, citronsaft, salt og peber. Fordel cremen i laksestykkerne, og rul dem, så de har form som kræmmerhuse. Pynt med dild. Læg kræmmerhusene på tallerkenerne med salatbladene nederst. Kom olie, hvidløg og persille i en dyb tallerken. Dyp brødene heri, indtil al olien er opsuget. Stil brødene på bagepapir på en bageplade med oliesiden opad. Kom brødene i ovnen ved 250 grader i ca 7 – 10 minutter, til de er sprøde og let gyldne. krydr med salt.

image_pdfimage_print