Røget laks med fennikel
1 side røget laks | 4 fennikelknolde |
4 fed hvidløg | 4 spsk hakket løg |
4 tsk fennikelfrø | olie |
4 dl god mayonnaise | 4 spsk hakket dild |
8 forårsløg | frisk peberrod |
16 spsk æblecidereddike | frisk peberrod |
salt | friskkværnet peber |
Skær fennikelknoldene i små tern og hak hvidløg og løg fint. Sauter fennikel og fennikelfrø i lidt oliue sammen med løgene. Tilsæt cider sammen med sukker, og kog ind til fennikelknoldene er møre, men med bid. Væsken skal være kogt ind til en tynd sirup. Køl det ned og vend det hele i mayonnaisen sammen med lidt af dilden eller fennikeltoppen. Smag til med salt og peber og juster smagen med sukker eller cider.
Skær forårsløgene groft ud og kog i cirka 1 minut. Vend de afkølede løgstykker med lidt olie, cider, salt og peber.
Høvl peberroden med en kniv. Anret laks og løg med klatter af remoulade og fordel peberrod og dild over.