Sprød butterdej med dildcreme og rejer

6 plader frossen butterdej, samt 1 sammenpisket æggeblomme til pensling.


IMGA0014[1].JPG-for-web-small

Dildcreme:

300 g flødeost 3 dl cremefraiche
3 tsk friskpresset limesaft 1½ dl finthakket frisk dild
1½ tsk sukker friskkværnet peber

Skær en tynd skive ost fra til pynt. Pisk resten af osten blød med en håndmixer. Tilsæt creme- fraichen og pisk resten af ingredienserne i. Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Smag til.

Del butterdejspladerne i tre. Skær halvt igennem hver butterdejsfirkant fra hjørne til hjørne, så der bliver et kryds i midten. Pensl butterdejsstykkerne med æggeblomme. Læg butterdejsstykkerne på en plade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist. Bagetid: ca. 15 minutter ved 225 grader.

Fyld:

900 g rejer 6 tomater
2 bk. babysalatblade dildkviste

Pres forsigtigt vandet ud af rejerne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær tomaterne i både og fjern kerner og stilk med en kniv. Skær tomatkødet i tynde strimler. Ved serveringen: Flæk butterdejsstykkerne. Læg bundene på et fad og anret herpå ostecreme, salat, rejer og tomatstrimler. Læg lågene på og pynt med dildkviste og lidt ost.

image_pdfimage_print