Sprød butterdej med dildcreme og rejer
6 plader frossen butterdej, samt 1 sammenpisket æggeblomme til pensling.
Dildcreme:
300 g flødeost | 3 dl cremefraiche |
3 tsk friskpresset limesaft | 1½ dl finthakket frisk dild |
1½ tsk sukker | friskkværnet peber |
Skær en tynd skive ost fra til pynt. Pisk resten af osten blød med en håndmixer. Tilsæt creme- fraichen og pisk resten af ingredienserne i. Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Smag til.
Del butterdejspladerne i tre. Skær halvt igennem hver butterdejsfirkant fra hjørne til hjørne, så der bliver et kryds i midten. Pensl butterdejsstykkerne med æggeblomme. Læg butterdejsstykkerne på en plade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist. Bagetid: ca. 15 minutter ved 225 grader.
Fyld:
900 g rejer | 6 tomater |
2 bk. babysalatblade | dildkviste |
Pres forsigtigt vandet ud af rejerne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær tomaterne i både og fjern kerner og stilk med en kniv. Skær tomatkødet i tynde strimler. Ved serveringen: Flæk butterdejsstykkerne. Læg bundene på et fad og anret herpå ostecreme, salat, rejer og tomatstrimler. Læg lågene på og pynt med dildkviste og lidt ost.