Stegte jomfruhummer m/persillesmør, oliven og brødcroutoner (T)
Brødcrouton:
½ – 1 stk franskbrød | olivenolie | 5 fed hvidløg |
Brødcroutonerne laves f.eks ved at plukke franskbrød uden skorpe i mindre stykker på størrelse med en lille vindrue.
Hæld så olivenolie på en middelvarm pande, og rist brødcroutonerne samt knuste hvidløg. Krydr med salt og peber. Derefter steges de færdige i ovnen ved 180 grader, indtil de er sprøde og gyldne.
Persillesmør:
2 dl hakket persille | 2 fed hvidløg | 150 g smør |
Kom det bløde smør i en skål og pisk smørret helt hvidt og luftigt med en el-pisker.
Hak hvidløgene og persillen helt fint og vend det sammen med smørret.
Oliven:
20 stk grønne oliven | 20 stk sorte oliven |
Udsten olivene, og snit dem i tynde skiver.
Jomfruhummer:
3 – 5 stk jomfruhummer pr. mand.
Tag skallen af jomfruhummerne, men lad halestykket blive siddende. Fjern tarmen, og krydr jomfruhummerne med salt.
Ved servering:
Forvarm de dybe tallerkener i en ovn ved 50 grader. Varm en pande op med rapsolie til stegning af jomfruhummerne. Lun samtidigt persillesmørret ved svag varme i en gryde uden at koge. Når panden er rygende varm, ristes jomfruhummerne gyldne og sprøde på den ene side, derefter steges de kun et par sekunder på den anden side. Fordel den fintsnittede oliven på tallerkenerne. Anret jomfruhummerne og brødcroutonerne, og hæld smørret på.
Der pyntes med kørvel.