Tortilla – “Spansk omelet”

Dette er en af de mest klassiske tapas. Den traditionelle version indeholder kun æg, kartofler, salt og olivenolie, men i opskriften nedenfor har vi endvidere valgt at tilføje lidt løg og hvidløg for at give omeletten noget mere smag. Vil du have endnu mere smag, kan du prøve at tilføje lidt chorizo pølse.

9 kartofler (skåret i ca 1 cm tern

3 løg (finthakket)

9 ægTortilla

3 fed hvidløg (finthakket)

10 spsk olivenolie

1½ dl mælk (eller efter behov)

Salt og peber (efter smag)

Chorizo (valgfrit – efter smag)

Varm olien ved medium høj varme i en mellemstor sauterpande. Tilsæt løg og hvidløg. Når løgene er gennemsigtige tilsættes kartoflerne. Varm over medium varme til kartoflerne er gennemstegte. Fjern løg og kartofler fra panden. I en mellemstor skål blandes æg, salt og mælk. Tilsæt derefter kartofler og løg til blandingen. Hæld hele blandingen tilbage i sauterpanden og fordel den jævnt. Steg ved medium varme til æggene er næsten faste. Brug en stor tallerken til at vende omeletten og steg den færdig på den anden side.

image_pdfimage_print