Varm svampesalt med stegt polenta

375 g polenta (majsgryn) 1½ liter vand
2 tsk groft salt + ekstra til svampe 500 g blandet salat
1500 g blandede svampe (Karl Johan etc.) 3 fed hvidløg
10 spsk olivenolie peber
evt. 1 knsp muskatnød saft fra 1 citron
parmesan  

Lav polentaen senest 2 timer inden brug – gerne dagen før. Varm vandet op i en tykbundet gryde, til det koger. Tilsæt salt, og hæld polentaen i, mens du pisker ihærdigt – den må ikke klumpe. Skru ned til lav varme, og lad polentaen simre i 30 – 40 minutter. Smag til med salt og hæld den over i en lille form smurt med olivenolie. Lad polentaen køle helt af. Herefter er den fast, og kan skæres ud i skiver på 1 cm`s tykkelse.

Rens salat og svampe, og del de store svampe i mindre stykker. Hak hvidløget fint. Varm ca. 1 spsk olie i en meget varm pande, og svits svampene her i. Når de begynder at tage farve efter 5 minutter, tilsættes hvidløg og evt. muskat. Krydr med salt og sort peber. Steg hvidløget med i 2 minutter, og sluk for varmen.

I en anden pande varmes 2 spsk olie. Steg den skivede polenta i olien til den bliver sprød. Den skal have ca. 5 minutter på hver side. Drys polentaen med lidt salt..

Vend salat og svampe sammen med lidt olivenolie og saften fra citronen, Servèr med den stegte polenta og groftrevet parmesan over.

03092019

 

image_pdfimage_print