Vintersalat med grønkål, rødbeder og ristet rugbrød
800 g rødbeder | 4 spsk soja | 4 spsk olivenolie |
2 spsk honning | Saften af 2 limefrugter | 800 g grønkål |
2 rødløg | rugbrød | 2 pærer |
100 g Manchego eller anden fast ost
Kog rødbederne møre i omkring 40 minutter. Smut skindet af og skær rødbederne i skiver, mens de stadig er lune. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og smag evt. til med ekstra soja. Vend rødbedeskiverne deri og lad dem marinere i en times tid.
Grønkålssalat:
Skyl og rib grønkål. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Rist rugbrødet og bræk det i mindre stykker. Skær pærer og ost i skiver. Bland grønkål, løg, pærer og ost og vend det sammen med rødbedeskiverne i marinaden.
Servering:
Anret på tallerkner. Spis retten som forret eller som tilbehør til et stykke grillet fisk eller kød.