Vintersalat med grønkål, rødbeder og ristet rugbrød

800 g rødbeder 4 spsk soja 4 spsk olivenolie
2 spsk honning Saften af 2 limefrugter 800 g grønkål
2 rødløg rugbrød 2 pærer

100 g Manchego eller anden fast ost

Vintersalat 1

Kog rødbederne møre i omkring 40 minutter. Smut skindet af og skær rødbederne i skiver, mens de stadig er lune. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og smag evt. til med ekstra soja. Vend rødbedeskiverne deri og lad dem marinere i en times tid.

Grønkålssalat:

Skyl og rib grønkål. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Rist rugbrødet og bræk det i mindre stykker. Skær pærer og ost i skiver. Bland grønkål, løg, pærer og ost og vend det sammen med rødbedeskiverne i marinaden.

Servering:

Anret på tallerkner. Spis retten som forret eller som tilbehør til et stykke grillet fisk eller kød.

image_pdfimage_print