Ærtesuppe med rejespyd og mynte
Bacon giver en god smag i ærtesuppen, men kan sagtens udelukkes, hvis du ønsker ren grøntsagssuppe.
18 forårsløg | 6 fed hvidløg |
9 skiver bacon | 1500 g fine ærter fra frost |
olivenolie til stegning | 3 dl hvidvin |
3 l grøntsagsbouillon | salt og friskkværnet peber |
3 dl piskefløde |
Pil forårsløg og hvidløg fint. Skær bacon i strimler, og steg dem let sammen med forårsløg og hvidløg i olie i en gryde. Vend ærterne i, og lad dem stege med i et par minutter. Hæld hvidvin ved, og lad den dampe af. Tilsæt bouillon, og lad det hele simre under låg i 10 -15 minutter.
1500 g sorte tigerrejer (fra frost, optøede) | friskkværnet peber |
olivenolie | 6 fed hvidløg |
saft af 3 citroner | tynde grillspyd |
Tænd ovnen på 200 grader. Pil evt. skallen af rejerne. Sæt rejerne på grillspyddene, og pensl dem med en blanding af olivenolie og hakket hvidløg. Grill dem i ovnen i ca. 5 minutter. Dryp lid citronsaft over dem lige inden servering. Blend den færdige ærtesuppe, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag suppen til med salt og peber. Rør fløde i suppen, og varm den op. Servèr ærtesuppen med lidt plukket mynte på toppen og de grillede rejespyd som tilbehør.