Asiatisk inspireret suppe med mørbrad

Chilistegt mørbrad

3 svinemørbrader 3 spsk sesamolie til stegning
3 tsk tørrede chiliflager Salt og peber

Linsesuppe

3 løg 6 fed hvidløg
3 spsk olivenolie til stegning 3 tsk tørrede chiliflager
3 tsk stødt spidskommen 3 tsk stødt koriander
6 tsk stødt gurkemeje 6 cm fisk ingefær
300 g tørrede linser 3 dåser kikærter
15 dl grøntsagsbouillon 3 dåser kokosmælk
Salt Peber

 

Myntecreme

600 g græsk yoghurt 10% 15 stilke frisk mynte
Salt Peber

Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg dem i olie i en gryde sammen med alle krydderierne i 5 minutter. Skræl og riv ingefærstykket, og lad det stege med i gryden.

Skyl linser grundigt i koldt vand. Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Hæld linser og kikærter i gryden, og steg under omrøring i  ca. 2 minutter.

Tilsæt bouillon, og lad suppen simre ved svag varme i ca. 30 minutter.

Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt kokosmælk, kog suppen op, og smag til med salt og peber.

Rør yoghurt med hakkede mynteblade, salt og peber.

Afpuds mørbraderne, og skær dem i skiver. Steg dem i sesamolie på en pande sammen med chiliflager, salt og peber.

Servèr suppen toppet med stegt svinemørbrad og frisk koriander og med brød og myntecreme ved siden af.

image_pdfimage_print