Asiatisk inspireret suppe med mørbrad
Chilistegt mørbrad
3 svinemørbrader | 3 spsk sesamolie til stegning |
3 tsk tørrede chiliflager | Salt og peber |
Linsesuppe
3 løg | 6 fed hvidløg |
3 spsk olivenolie til stegning | 3 tsk tørrede chiliflager |
3 tsk stødt spidskommen | 3 tsk stødt koriander |
6 tsk stødt gurkemeje | 6 cm fisk ingefær |
300 g tørrede linser | 3 dåser kikærter |
15 dl grøntsagsbouillon | 3 dåser kokosmælk |
Salt | Peber |
Myntecreme
600 g græsk yoghurt 10% | 15 stilke frisk mynte |
Salt | Peber |
Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg dem i olie i en gryde sammen med alle krydderierne i 5 minutter. Skræl og riv ingefærstykket, og lad det stege med i gryden.
Skyl linser grundigt i koldt vand. Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Hæld linser og kikærter i gryden, og steg under omrøring i ca. 2 minutter.
Tilsæt bouillon, og lad suppen simre ved svag varme i ca. 30 minutter.
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt kokosmælk, kog suppen op, og smag til med salt og peber.
Rør yoghurt med hakkede mynteblade, salt og peber.
Afpuds mørbraderne, og skær dem i skiver. Steg dem i sesamolie på en pande sammen med chiliflager, salt og peber.
Servèr suppen toppet med stegt svinemørbrad og frisk koriander og med brød og myntecreme ved siden af.