Bagt torsk i kartoffel-/porresuppe
4 stk torskefilet | Smør |
Salt og peber | 2 porrer |
800 g kartofler | 16 dl hønsebouillon |
6 skalotteløg | 2 laurbærblade |
3 dl fløde | 2 dl vindruekerneolie |
1 bundt purløg |
Torskefiletstykkerne lægges i et smurt ildfast fad. Krydr med salt og peber og læg en lille klat smør på toppen. Bag torsken i ovnen ved 160 grader i ca. 10 minutter. Pas på den ikke får for meget. Fisken er færdig, når den skiller i lameller, men tag den gerne ud lidt før, da den trækker videre i suppen.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skær det hvide af porrerne i skiver og skyl dem godt. Skræl løgene og skær dem i skiver.
Løgene sauteres i lidt olie, og porrer og kartofler tilsættes. Sauter porrer og kartofler let og tilsæt hønsebouillon og laurbærbladene. Kog suppen godt igennem til kartoflerne er kogt helt ud. Fjern laurbærbladene og blend suppen.
Tilsæt fløden og smag til med salt og peber.
Blancher purløgene i kogende vand, og dryp dem godt af. Blend dem med olie i et par minutter. Passèr olien gennem en fin sigte og gem.
Brødcroutoner:
Skær brødet i små tern og bag dem i ovnen eller steg dem i smør på en pande.
Læg torsken i en dyb tallerken, hæld suppen rundt om, dryp med olien og drys til sidst croutonerne ud over.
24102023