Blomkålssuppe med kæmperejer
3 blomkål | 6 dl sødmælk |
3 dl piskefløde | 4 dl hønsefond |
salt og friskkværnet peber | 3 dl skummetmælk |
3 ps kinarejer | 3 spsk madolie |
2 pt purløg, skåret helt fint |
Del blomkålen i buketter og stilk. Skær stilken i små stykker, og kom det hele i en passende gryde. Hæld sødmælk, fløde og fond på, og kog blomkålen helt mør under låg.
Pil rejerne, flæk dem næsten helt igennem, og fjern tarmstrengen. Rist dem på en pande i lidt olie, og krydr med salt og peber.
Blend suppen godt, og sigt den tilbage i gryden. Varm igennem, og smag til med salt og peber. Hæld skummetmælk i lige før servering, kog op, og blend suppen let skummende. Kom rejerne i suppen og drys med purløg.
Flute med oliven og feta
50 g gær | 1/2 l lunkent vand |
2 tsk groft salt | 375 g italiensk durummel |
375 g hvedemel | 100 g sorte oliven (uden sten) |
150 g feta |
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt. Rør durummel i og derefter hvedemel, til dejen slipper skålen.
Hak olivenerne groft, og smuldr osten. Ælt begge dele ind i dejen. Stil dejen til hævning i
ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Slå dejen ned, og del den i 20 lige store stykker. Ælt hvert stykke, og form dem til flute.
Lad dem hæve 30 minutter. Bag dem ved 2000 i ca. 30 minutter. Lad dem køle af på en rist.