Cremet blomkålssuppe med avocadomousse

2 mellemstore blomkålshoveder (ca. 600 g) 50 g smør
1,5 liter hønsebouillon/fond 1 knust laurbærblad
2 dl fløde salt, friskkværnet peber
2 spsk citronskal 1 tsk revet muskatnød
Avocadomousse Kødet af 4 modne avocadoer
2 tsk citronsaft 2 spsk hakket koriander eller dild
6 spsk friskost  

Cremet blomkaelssuppe med avocadomousse.jpg-for-web-normal

Pluk blomkålen i små buketter, og sauter dem i smør under omrøring i ca. 3 – 4 minutter uden at de tager farve. Hæld bouillon ved. Tilsæt laurbær samt fløde og lad blomkålen snurre mør under låg i 15 – 20  minutter. Blend og hæld suppen tilbage i gryden. Varm den igennem og smag godt til med krydderier. Mos avocadokødet med citronsaft. Pisk det igennem med friskost og smag til med salt, peber og hakket koriander eller dild. Anret suppen i varme tallerkener med avocadomoussen på toppen og drys med ekstra friskkværnet peber.

image_pdfimage_print