Cremet suppe med rejer
20 dl hønsebouillon | 8 dl piskefløde |
8 store skalotteløg, grofthakket | 10 gulerødder, skåret i tern |
8 fed hvidløg, hakket | 2 citroner, saften heraf |
7 spsk. karry | 2 spsk. gurkemeje |
3 tsk. salt | 6 tsk. tomatkoncentrat |
Olie | Salt og peber |
700 g rejer, drænet vægt | Lidt creme fraiche og forårsløg til topping |
Varm olien og svits alle grøntsagerne af. Tilsæt karry og gurkemeje og lad dette svitse med et par minutter. Lad til sidst tomatkoncentrat svitse med et minuts tid og hæld derefter bouillon og fløde på.
Lad retten simre til grøntsagerne er møre, ca. 30 min. Blend suppen glat og smag til med citron, salt og peber. Top suppen med creme fraiche, rejer og grønt.
08022022