Cremet svampesuppe

40 g smør 1,5 kg blandede østershatte
12 finthakkede bananskalotteløg (ca. 400 g) Bladene fra 12 friske timiankviste
4 tsk groft salt Friskkværnet peber
6 dl hvidvin 2 liter bouillon
10 dl fløde 2 pakker ravioli

 

Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Skær de store svampe i mindre stykker og steg dem sammen med løg, timian, salt og peber i ca. 3 minutter ved kraftig varme . til væden er fordampet.

Tilsæt hvidvin og kog i ca. 5 minutter – til hvidvinen er kogt ind.

Tilsæt bouillon og fløde og bring suppen i kog og smag til.

Kog raviolierne efter anvisning på pakken, og fordel dem i dybe tallerkener. Hæld suppen over og pynt med enoki  svampe og timiankviste. Server straks med brød.

05092023

image_pdfimage_print