Græskarbisgue m/ tigerrejer (T)

Græskarsuppe:

2 lille hokkaidogræskar 4 skalotteløg
4 fed hvidløg Frisk rød chili, efter behag
Smør til stegning 10 kviste citrontimian
4 spsk sherryeddike 3 dl appelsinsaft
1 l mild skaldyrsfond 1 l mild hønsefond
Citronsaft Lidt koldt smør, skåret i tern

Salt og friskkværnet peber

Rens græskarret for indmad, befri kødet for skal og skær det i små tern.  Til suppen skal du bruge ca. 700 g græskartern. Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint. Flæk chilien, fjern kernerne og snit dem fint.

Brus smør op i en gryde og sautér græskar, skalotteløg, hvidløg, chili og timian grundigt heri. Tilsæt sherryeddiken og lad den koge næsten væk. Tilsæt appelsinsaft og lad den koge ind til det halve.

Tilsæt hummer- og hønsefond og lad suppen koge i 25 minutter, eller til alt er totalt mørt. Fjern timiankvistene og blend suppen glad med en stavblender. Er suppen for tyk, kan du spæde den med en lille smule ekstra fond.

Passer suppen gennem en sigte over i en gryde, varm den op og smag til med citronsaft, smør efter behag, salt og friskkværnet peber.

Tigerrejer:

2 tsk. sød paprika 2 hakkede fed hvidløg
salt og peber olivenolie
51 rå kæmperejer uden skal en stor klat smør
saften fra 2 små citroner

Bland paprika, hvidløg, salt, peber og 4 spiseskefulde olivenolie.Tilsæt rejerne og vend dem godt i marinaden. Varm en pande grundigt op og tilsæt smørret. Når det bruser op, kommer du rejer og citronsaft på panden. Vend dem lynhurtigt i det brusende smør og server dem straks.

24102017

image_pdfimage_print