Gulerodssuppe med ristede kikærter

Ristede kikærter:

 

100 g tørrede kikærter Salt og peber
2 tsk. stødt spidskommen 2 håndfulde frisk basilikum

Sæt kikærterne i blød i koldt vand i et døgn.

Læg så kikærterne i en gryde, hæld rent vand over dem, og bring gryden i kog. Kog kikærterne i 40 – 45 minutter, indtil de er møre.

1000 g gulerødder 2 skalotteløg
2 fed hvidløg 8 spsk olivenolie
2 tsk chili 2 stjerneanis
2 stilke frisk rosmarin 2 usprøjtede appelsiner
2 liter vand 1 dl piskefløde
2 usprøjtede citroner Salt og peber

Skræl gulerødderne, pil skalotteløgene og hvidløgene, og hak det hele i mindre stykker. Kom halvdelen af olien i en gryde, tilsæt løg, hvidløg, chili og stjerneanis, og lad det sautere lidt. Tilsæt gulerødder og rosmarin, og lad det sautere i 4 – 5 minutter, indtil gulerødderne begynder at tage lidt farve.

Riv skallen af appelsinerne, og pres saften. Hæld begge dele samt vandet i gryden. Bring blandingen i kog, og lad suppen koge i 15 – 20 minutter, indtil gulerødderne er møre og stadig har lidt af sin friskhed i smagen tilbage.

Tag rosmarinkvisten op af suppen, tilsæt fløden, og lad suppen koge i yderligere 2 minutter. Blend suppen helt glat. Riv skallen af citronen fint, og pres saften. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft. Gem citronskallen til yoghurtdressingen.

Yoghurtdressing:

4 dl græsk yoghurt 10 % Salt og peber

Rør yoghurten med citronskal, salt og friskkværnet peber, og lad den trække i 5 minutter.

Rist kikærterne i lidt af olien på en pande, så de bliver sprøde. Krydr med salt og friskkværnet peber, spidskommen og basilikumblade.

Anret den varme suppe i forvarmede skåle med en god klat yoghurt, ristede kikærter og basilikum på toppen. Dryp med resten af olivenolien.

 

24012023

 

 

image_pdfimage_print