Jordskokkesuppe m.m.

Jordskokkesuppe:

40 g smør 4 grofthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
1600 g skrællede jordskokker 28 dl fond
4 dl fløde 6 tsk groft salt
18 gennemstegte baconskiver purløg
peber


Jordskokkesuppe

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løggene under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt jordskokker og fond. Lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. 1/2 time. Blend suppen t.eks. med en stavblender til en jøævn konsistens. Tilsæt fløde, salt og peber og smag til.

Æbleknas:

4 røde æbler (ca. 300 g) 160 g grofthakkede macademia-nødder
4 spsk finthakket bredbladet persille 2 spsk friskpresset limesaft
Honning Tynde ristede rugbrødsskiver

Appetitvaekkere

Fjern stilk og kærnehus fra æblerne og skær dem i små tern. Vend dem sammen med de øvrige ingredienser.

Skinke og torskerogn:

10 skiver serrano skinke (ca. 30 g) 400 g ristet torskerogn
1 tsk groft salt 40 g smør

Del skinkeskiverne på langs. Læg dem på en plade med bagepapir, og bag dem sprøde midt i ovnen. Bagetid: Sæt skinkeskiverne i en kold ovn – indstil ovnen på 225o – traditionel ovn og bag i ca. 15 min.

Skær rognen i mindre stykker og drys den let med salt. Kom rognen i et smurt ovnfast fad og bag den midt i ovnen. 06 01 2016

image_pdfimage_print