Jordskokkesuppe m.m.
Jordskokkesuppe:
40 g smør | 4 grofthakkede skalotteløg (ca. 100 g) |
1600 g skrællede jordskokker | 28 dl fond |
4 dl fløde | 6 tsk groft salt |
18 gennemstegte baconskiver | purløg |
peber |
Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løggene under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt jordskokker og fond. Lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. 1/2 time. Blend suppen t.eks. med en stavblender til en jøævn konsistens. Tilsæt fløde, salt og peber og smag til.
Æbleknas:
4 røde æbler (ca. 300 g) | 160 g grofthakkede macademia-nødder |
4 spsk finthakket bredbladet persille | 2 spsk friskpresset limesaft |
Honning | Tynde ristede rugbrødsskiver |
Fjern stilk og kærnehus fra æblerne og skær dem i små tern. Vend dem sammen med de øvrige ingredienser.
Skinke og torskerogn:
10 skiver serrano skinke (ca. 30 g) | 400 g ristet torskerogn |
1 tsk groft salt | 40 g smør |
Del skinkeskiverne på langs. Læg dem på en plade med bagepapir, og bag dem sprøde midt i ovnen. Bagetid: Sæt skinkeskiverne i en kold ovn – indstil ovnen på 225o – traditionel ovn og bag i ca. 15 min.
Skær rognen i mindre stykker og drys den let med salt. Kom rognen i et smurt ovnfast fad og bag den midt i ovnen. 06 01 2016