Jordskokkesuppe med parmesancreme og ostebrød
2 kg kartofler, i tern | 8 spsk olivenolie |
Salt og peber | 4 kg jordskokker |
8 stk løg, hakket | 6 fed hvidløg |
4 knsp revet muskatnød | 4 spsk timiankviste |
8 dl æblemost | 4 liter hønsefond |
persille |
Kartofler, jordskokker, løg, hvidløg, kryderier og timian ristes af i en gryde, uden at det tager farve.
Tilsæt væske, og lad det koge i 30 minutter.
Blend og smag til – gerne med persille.
Parmesancreme
8 dl fløde | 2 stk skalotteløg, finthakket |
2 kviste rosmarin | 200 g reven parmesan |
Salt og peber | 2 stk lime eller citron, skal og saft |
Fløden koges roligt ind. Tilsæt løg og citron, kom osten i til sidst. Smag til med salt og peber.
Det hele kommes i en lille kande og holdes lun. Det kan bruges til at fede suppen op.
Citronsyltet blomkål
200 g blomkål, i buketter | 20 g smør |
4 stk citroner, saft og skal | 2 spsk frosne havtorn |
Salt |
Smelt smørret med havtorn, og kom blomkålen i. Riv og pres citroner henover, og lad det hele koge ind i 2 – 3 minutter.
Se ostebrød
27092016