Karrysuppe med kylling og limeblade
2 små kyllinger 800 g | 2 løg i kvarter |
2 fintsnittede porrer | 4 fed hvidløg |
4 limeblade | 2 stykker tyndtskåret citronskal |
10 peberkorn | ca. 2 liter vand |
4 tsk salt | 2 spsk smør |
2 spsk karry | 2 spsk mel |
300 g enokisvampe | 400 g kogte fuldkornsnudler |
2 bdt. forårsløg |
Skær kyllingen i halve eller kvarter og læg kødet i en gryde med løg, porrer og hvidløg samt limeblade, citronskal og peberkorn. Hæld vand over, bring det hele i kog, skum suppen og tilsæt salt. Lad derefter det hele snurre 40 – 45 min., til kødet er helt mørt.
Tag kyllingekødet op og sigt suppen. Smelt smørret i gryden, drys karry og mel over og bag af. Spæd til med kyllingesuppen lidt efter lidt og lad suppen koge igennem. Smag til og læg de fine svampe i til sidst.
Pil skind og ben fra kyllingekødet, således at der kun er det reelle kød tilbage. Skær kødet i mindre stykker. Anret suppen i varme skåle med kyllingekød, nudler og svampe og drys med forårsløg.