Karrysuppe med kylling og limeblade

2 små kyllinger 800 g 2 løg i kvarter
2 fintsnittede porrer 4 fed hvidløg
4 limeblade 2 stykker tyndtskåret citronskal
10 peberkorn ca. 2 liter vand
4 tsk salt 2 spsk smør
2 spsk karry 2 spsk mel
300 g enokisvampe 400 g kogte fuldkornsnudler
2 bdt. forårsløg  

Skær kyllingen i halve eller kvarter og læg kødet i en gryde med løg, porrer og hvidløg samt limeblade, citronskal og peberkorn. Hæld vand over, bring det hele i kog, skum suppen og tilsæt salt. Lad derefter det hele snurre 40 – 45 min.,  til kødet er helt mørt.

Tag kyllingekødet op og sigt suppen. Smelt smørret i gryden, drys karry og mel over og bag af. Spæd til med kyllingesuppen lidt efter lidt og lad suppen koge igennem. Smag til og læg de fine svampe i til sidst.

Pil skind og ben fra kyllingekødet, således at der kun er det reelle kød tilbage. Skær kødet i mindre stykker. Anret suppen i varme skåle med kyllingekød, nudler og svampe og drys med forårsløg.

 

image_pdfimage_print