Kokos/svampesuppe
4 spsk oliven eller kokosolie | 4 tsk paprika |
6 fed hvidløg | 300 g porrer |
600 g svampe (kantareller, rørhat, champignon) | 2 dåser kokosmælk |
2 dåser flåede tomater | 1 l suppe |
4 tsk rosmarin | 200 g rød peber |
Små kærnemælksbrød med hvidløg og persille:
100 g smør | 8 dl mælk |
4 dl kærnemælk | 100 g gær |
4 tsk groft salt | 2 spsk honning |
2 knuste fed hvidløg | 4 dl fisk, hakket kruspersille |
300 g sigtemel | 800 g hvedemel |
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med f.eks. et låg, og stil dejen til hævning et lunt steg i ca. 1 time og 15 minutter. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 20 stykker, og form dem til flade boller (ca. 10 cm i diameter). Lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 15 minutter. Skær evt. et kryds i hver bolle og drys med sigtemel. Bag brødene midt i ovnen.
Bagetid ca. 10 minutter ved 225 grader.