Krydret kartoffelsuppe med kokos
6 skalotteløg | 4 fed hvidløg |
2 spsk olivenolie | 6 cm frisk ingefær |
2 spsk rød karrypasta | 1500 g søde kartofler |
2 liter hønsebouillon | 2 dåser kokosmælk |
4 spsk fiskesauce | 4 spsk limesaft |
400 g linser | 2 bdt persille eller koriander |
Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Steg dem i et par minutter i olie i en gryde, uden at de tager farve.
Skræl og riv ingefærstykket, og lad det stege sammen med løgene i 1 minut. Kom den røde karrypasta i og steg 1 minut mere.
Skræl og hak de søde kartofler, og kom dem i gryden sammen med bouillon, kokosmælk, fiskesauce og limesaft. Lad det koge i 10 – 15 minutter.
Tag gryden af varmen, og brug en stavblender til at purere suppen. Sæt suppegryden tilbage på den varme kogeplade.
Kog linserne efter anvisning på pakken. Hæld linserne i suppen og kog det igennem i ca. 15 minutter.