Krydret kartoffelsuppe med kokos

6 skalotteløg 4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie 6 cm frisk ingefær
2 spsk rød karrypasta 1500 g søde kartofler
2 liter hønsebouillon 2 dåser kokosmælk
4 spsk fiskesauce 4 spsk limesaft
400 g linser 2 bdt persille eller koriander

Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Steg dem i et par minutter i olie i en gryde, uden at de tager farve.

Skræl og riv ingefærstykket, og lad det stege sammen med løgene i 1 minut. Kom den røde karrypasta i og steg 1 minut mere.

Skræl og hak de søde kartofler, og kom dem i gryden sammen med bouillon, kokosmælk, fiskesauce og limesaft. Lad det koge i 10 – 15 minutter.

Tag gryden af varmen, og brug en stavblender til at purere suppen. Sæt suppegryden tilbage på den varme kogeplade.

Kog linserne efter anvisning på pakken. Hæld linserne i suppen og kog det igennem i ca. 15 minutter.

image_pdfimage_print