Løgsuppe T
15 store løg | 6 fed hvidløg |
30 g smør | 20 kviste timian |
Havsalt og friskkværnet peber | 4,5 liter hønsebouillon |
6 spsk cidereddike |
Pil løg og hvidløg, halver løgene, og snit dem fint. Smelt smørret i en stor gryde, og kom løg, hele hvidløg og timiankviste heri, og lad det sautere stille og roligt, indtil løgene begynder at karamellisere og tage lidt farve. Tilsæt salt og peber, og lad løgene sautere i 2-3 min mere. Tilsæt hvidvin eller bouillon, og lad suppen koge i 20 min. på lavt blus. Når suppen er kogt færdig, så smag til cidereddike og evt. lige lidt mere salt og peber, hvis det er nødvendigt. Spis suppen rygende varm med lune, grillede ostebrød til.
Grillede ostebrød:
18 skiver daggammelt hvedebrød
koldpresset rapsolie
300 g friskrevet fast ost, f.eks. Høost, Vesterhavsost eller præstost.
Havsalt og friskkværnet peber
Pensl brødskiverne med olie, sæt dem på ovnristen, og kom dem i ovnen under grillen i ca. 1 min., eller til brødene er sprøde og gyldne. Tag så brødene ud, og fordel den revne ost på dem. Sæt brødene tilbage i ovnen, og giv dem 30 sek. mere under grillen, så osten smelter. Tag brødene ud, og krydr med salt og peber. Spis ostebrødene med det samme, mens de er lune og sprøde.