Mexicansk suppe med kylling
600 g kyllingebryst | 2 finthakkede løg |
3 fed finthakket hvidløg | 2 – 3 spsk røget paprika |
2 spsk stødt spidskommen | 2 spsk frisk oregano |
3 spsk chipotle eller 1 tsk cayennepeber | 600 g hakkede tomater |
2 l kyllingebouillon | 3 dl fløde |
300 g flødeost naturel | 75 g revet cheddarost |
150 g cherrytomater i kvarte | 2 røde peberfrugter i tern |
saften af 2 limefrugter | salt og friskværnet peber |
olie til stegning | persille til drys |
rødløg til servering |
Skær kyllingebrystet i mundrette stykker. Varm olien op i en gryde, og svits løg og hvidløg til de er klare i farven. Tilsæt krydderierne og lad dem svitse med et øjeblik. Hæld bouillon og hakkede tomater i og kog op. Tilsæt fløde og flødeost, og lad suppen simre lidt. Kom kyllingestykkerne, tomater og peberfrugt på, og lad suppen simre i ca. 15 minutter. Rør så en håndfuld cheddar i suppen. Smag suppen til med salt, peber og limesaft.
Server med persille og rødløg. Server evt. også med fed cremefraiche.
Kan serveres med Risboller.