Mexicansk suppe med kylling

 

600 g kyllingebryst 2 finthakkede løg
3 fed finthakket hvidløg 2 – 3 spsk røget paprika
2 spsk stødt spidskommen 2 spsk frisk oregano
3 spsk chipotle eller 1 tsk cayennepeber 600 g hakkede tomater
2 l kyllingebouillon 3 dl fløde
300 g flødeost naturel 75 g revet cheddarost
150 g cherrytomater i kvarte 2 røde peberfrugter i tern
saften af 2 limefrugter salt og friskværnet peber
olie til stegning persille til drys
rødløg til servering  

 

Skær kyllingebrystet i mundrette stykker. Varm olien op i en gryde, og svits løg og hvidløg til de er klare i farven. Tilsæt krydderierne og lad dem svitse med et øjeblik. Hæld bouillon og hakkede tomater i og kog op. Tilsæt fløde og flødeost, og lad suppen simre lidt. Kom kyllingestykkerne, tomater og peberfrugt på, og lad suppen simre i ca. 15 minutter. Rør så en håndfuld cheddar i suppen. Smag suppen til med salt, peber og limesaft.

Server med persille og rødløg. Server evt. også med fed cremefraiche.

Kan serveres med Risboller.

 

 

image_pdfimage_print