Muslingesuppe med safran
5 kg blåmuslinger | 5 gulerødder | ½ selleri |
1 flaske hvidvin | Lidt citronsaft | 7 porrer |
10 skalotteløg | Salt og peber | 5 pastinak |
1½ l piskefløde | lidt rød chili | 2 tsk Safran |
Hakkede krydderurter
Rens muslingerne og kassèr dem, der ikke lukker sig ved et let bank på bordet. Damp muslingerne i hvidvin og de fint snittede urter – de skal kunne afgive mest muligt af deres smag i de få minutter, det tager at dampe skaldyrene. Det er en god idè at tilføje en lille chili. som giver smagen kant.
Når muslingerne har åbnet sig, tages de op, pilles og stilles lunt (muslinger, der ikke åbner sig, kasseres).
Kog suppen godt igennem med piskefløden, blend den glat og si den. Varm suppen op til lige under kogepunktet, mens du smager til med salt og peber samt safraen, der er opløst i lidt citronsaft.
Vend muslingerne i den varme suppe, drys hakkede krydderurter over og servèr retten i varme tallerkener med godt brød dertil.