Sød kartoffelsuppe med citroncreme

4 dl drænet yoghurt 2 kg kartofler
1400 g søde kartofler 4 løg
Olie 2 citroner
Havsalt 3 l fond
Lime Sort kværnet peber

Skræl de to slags kartofler og skær dem i tern. Pil og hak løggene groft. Varm olien op i en stor gryde ved middelvarme. Tilsæt groft hakkede løg og de to slags kartofler i grove tern og skru en smule ned for blusset. Sautèr i 10 minutter ved lav varme. Hæld fond på, skru så op og bring i kog. Lad suppen simre til kartoflerne er helt møre, ca. 20 minutter. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Kom drænet yoghurt eller cremefraiche i en skål og riv citronskal ned i, smag til med salt, peber og limesaft.

Servèr suppen skoldhed sammen med limecremen og servèr evt. løgpizza dertil.

Kartoffel- og løgpizza:

50 g gær 6 dl lunkent vand
1 spsk salt 4 spsk olivenolie
900 g hvedemel 6 kartofler
6 løg 500 g mozzarella (kugler)
10 skiver parmaskinke 1 stykke parmesan
Evt. frisk basilikum

Opløs gæren i vandet og pisk saltet i. Kom olie i og rør melet ud i vandet. Pisk og ælt det til en fast dej. Tilsæt evt. mere mel. Lad dejen hæve i 1 times tid, og gerne så længe som muligt.

Tip: Jo længere tid dejen hæver, jo kortere tid skal den stå i ovnen for at blive sprød. Dejen kan også med fordel laves aftenen før og så hæve i køleskabet natten over – det bliver den kun bedre af.

Skær mozzarellaen i tynde skiver. Skrub kartoflerne og pil løggene. Skær de rå kartofler i tynde skiver og løggene i ringe.

Tænd ovnen på 2000. Drys mel på bordet og rul dejen ud så tyndt som muligt. Fordel først mozzarellaen ud over bunden og dernæst kartoffelskiver og løgringe. Krydr med salt og peber og bag pizzaen i ca. 15 minutter, til bunden er gylden og sprød.

Riv parmaskinken i strimler og fordel den over den bagte pizza. Afslut med friskhøvlet parmesan og evt. frisk basilikum.

31012017

image_pdfimage_print