Suppe med asparges, spinat og kokoskylling

2 skalotteløg 2 bundter grønne asparges
2 dl tør hvidvin  2 liter hønsebouillon
300 g frisk babyspinat 4 dl cremefraiche 38 %
Salt  Peber

Pil skalotteløget, og hak det fint. Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af. Gem både asparges og de afbrækkede ender. Læg de træede aspargesender i en gryde sammen med hvidvin og skalotteløg. Lad det koge sammen i gryden, indtil væden er fordampet.

Tilsæt bouillon, og lad det simre ved svag varme i 15 minutter. Si suppen, og pres væden godt fra aspargesenderne, så al den gode smag kommer med. Spæd evt. suppen op med lidt ekstra vand, så du har tilstrækkeligt med suppe. Skyl babyspinaten. Hæld den siede suppe tilbage i gryden, og tilsæt spinat og cremefraiche. Bring suppen i kog.

Tag gryden af varmen, og blend suppen med en stavblender direkte i gryden, til den er jævn og glat. Smag til med salt og peber.

Skær de rå asparges i tynde skiver på skrå, læg dem i suppen, og bring den i kog. Servér suppen med kyllingespyd, et dryp citronolie og lunet brød.

Citronolie:

1 usprøjtet citron 1 dl olivenolie

Kokosstegt kylling på spyd:

19 kyllingefileter 20 g smør til stegning
2,5 dl kokosmel  

Vend kyllingefileterne i en blanding af resten af den fintrevne citronskal og kokosmel. Sæt dem på hver sit dpyd, og steg dem i lidt smør eller olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side ved middel varme, til de er sprøde og gyldne.

Brød med soltørrede tomater og rosmarin:

35 g gær 5 dl lunken vand
1 spsk groft salt 1 spsk sukker/honning
1 dl olivenolie 150 g fuldkornshvedemel
100 g soltørrede tomater i strimler, uden olie 700 g hvedemel
0,75 dl friskhakket basilikum og rosmarin  

Smuldr gær i vandet og lad det trække 5 minutter.Bland mel, fuldkornsmel, salt, sukker, tomater og krydderurter i en skål og rør det sammen.Tilsæt olie, gær og vand. Ælt dejen til den er smidig og glat.

Røres på en røremaskine ca. 6-8 minutter ved medium hastighed.I hånden ca. 12-14 minutter.

Smør en skål med olie og kom dejen heri. Dæk med plast og lad dejen hæve ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.Vip forsigtig dejen ud på et bord – der skal ikke bruges mel.

Dejen deles i 2 stykker og de formes til aflange brød.Lad dem efterhæve mens ovnen forvarmes til 250 grader.

Smør brødene med lidt olie og drys med havsalt og rosmarin.

Bag dem ved 225 grader på en bageplade med bagepapir i 10 minutter og skru herefter ned på 200 grader. Bag dem videre i ca. 20 minutter til de er gennembagte.

Lad dem afkøle min. 30 minutter før de skæres.                         

image_pdfimage_print