Svampesuppe med bacon
1200 g svampe, f.eks champignon og kantareller | 3 fint hakkede løg |
12 spsk groft hakket persille | Salt og friskkværnet peber |
9 spsk Maizena | Citronsaft |
6 spsk smør | 3 liter hønse-/kyllingebouillon |
300 ml olie | 120 g fintskåret bacon |
7,5 dl fløde |
Rens og skyl svampene, og skær dem i skiver. Gem evt. lidt svampe til pynt. Kom smør i en gryde, varm op og svits svampene let. Tilsæt løg og svits videre i ca. 1 minut. Tilsæt bouillon og lad suppen småkoge i ca. 10 minutter. Imens blendes persille med olie til en grøn olie. Smag til med salt og peber. Bacon ristes gyldenbrun på en lille pande ved jævn varme sammen med de sidste svampe. Suppen jævnes med Maizena opløst i koldt vand, til den får en let cremet konsistens. Afrund til sidst smagen med fløde og smag til med citronsaft, salt og peber. Anret persilleolien sammen med de ristede bacontern og svampe som tilbehør til suppen.