Svampesuppe med estragon, bacon og jalapeno-majsbrød
8 skiver bacon | 50 g smør | 1 kg svampe |
2 liter fond | 40 g smør blandet med 4 spsk mel | 5 dl creme fraiche 38% |
4 spsk frisk estragon | salt og peber |
Skær bacon i tynde tern og rist dem sprøde og brune. Læg dem på fedtsugende papir. Sauter svampene i fedt og smør og tilsæt fonden. Kog suppen igennem og jævn den. Tilsæt creme fraiche og smag til med salt og peber.
Jalapeno majsbrød:
4 spsk finthakket jalapeno | 500 g majsmel | 500 g mel |
4 tsk sukker | 2 tsk bagepulver | 2 tsk natron |
2 tsk salt | 7 dl kærnemælk | 4 æg |
200 g revet cheddar | 6 spsk olie |
Rør dejen sammen og kom den i to smurte runde forme. Bag ved 220 grader i 25 – 35 minutter.