Svampesuppe med pestobrød

750 g  svampe 2  hakkede løg 3 fed  hvidløg
50 g  smør 3 tsk paprika 2 tsk timian
7,5 dl   hvidvin 3 dl hakkede tomater 6 stilke persille
1 dl hønsefond 6 dl creme fraiche 6 tsk  maizena
salt og peber

B15.jpg-for-web-small

Rens svampene og skær dem i skiver. Gør de øvrige ting klar. Sauter løg og hvidløg i smørret. Tilsæt svampene og tilbered dem til de ”falder sammen”. Tilsæt vin og kog den lidt ind. Tilsæt krydderier, fond og tomat. Kog suppen godt igennem. Montér  med creme fraiche og jævn med maizena. Pynt suppen med hakket persille.

Pestobrød (1 stk): 

25 g gær ½ l  vand 2  æg
1 glas grøn pesto 4 spsk  olie 2 tsk salt/peber
ca 600 g hvedemel

Start med at røre gæren ud i koldt vand i en stor skål. Tilsæt de øvrige ingredienser – de ”våde” dele først, og  ælt dejen godt igennem. Sæt dejen til hævning i mindst 2 timer. Slå dejen ned og form den til et rundt brød. Læg brødet til hævning på en bageplade 1 time. Skær et kryds i dejen, pensl med olie og drys     med salt. Bag brødet i ca 40 minutter ved 200 grader.

Tips: Dejen kan stilles til hævning  natten over i køleskabet.

image_pdfimage_print