Thai suppe
10 gulerødder (ret store) | 4 porrer |
4 løg (evt. skalotteløg) | 10 store fed hvidløg |
4 peberfrugter | Frisk ingefær |
2 dåser bambusskud (240 g drænet) | 1600 g kyllingefilet |
4 bouillonterninger i 32 dl vand | 4 dåser kokosmel |
8 tsk. rød karrypasta (på glas) | 8 spsk karry |
12 spsk soya | 8 spsk fiskesauce |
12 spsk kokossukker | evt nudler |
Snit alle grøntsagerne groft eller fint, det er op til dig, hvordan du ønsker din suppe.
Skær kyllingen i små bidder og kom lidt olie i en wok, og svits karrypasta og karry af i wokken. Vend nu kyllingebidderne heri til de er let brunet af.
Læg kyllingebidderne til side og smid lidt mere olie på wokken, og svits nu alle grøntsagerne af. Når de er blevet bløde, kommes kyllingebidderne tilbage i wokken.
Tilføj kokosmælk, soya, fiskesauce, bouillonsuppen og kokossukker, og lad suppen simre i 20 minutters tid – gerne under låg, hvis din wok har det.
Hvis du gerne vil have nudler i, tilsættes de til sidst og simrer videre yderligt i 5 minutter under låg.
07032017