Tomatsuppe med grøntsagsyoughurt
6 personer:
2 løg i tern (ca. 200 g) | 2 fed finthakkede hvidløg |
1 spsk olie | 6 dl vand |
1 tsk salt | 2 dåser hakkede, flåede tomater (800 g) |
1 knsp cayennepeber | 1 tsk paprika |
1 tsk frisk, revet peberrod |
Suppe:
Sauter løg og hvidløg i olien i en gryde ved jævn varme, så løgene ikke tager farve, ca. 5 minutter. Tilsæt de flåede tomater og vandet og bring det i kog. Kog ved svag varme i ca. 20 minutter. Blend tomatmassen med en stavblender eller purèr den i en foodprocessor og kom den tilbage i gryden. Kog suppen i et par minutter og smag til med salt, cayennepeber, paprika og peberrod. Server suppen med grøntsagsyoughurt og brød.
2½ dl youghurt naturel | ½ lille agurk i små tern (ca. 100 g) |
½ peberfrugt i små tern | ½ tsk salt |
1/4 tsk peber |
Grøntsagsyoughurt:
Sæt youghurten til afdrypning i et par timer i et kaffefilter eller i en si beklædt med klæde. Bland den afdryppede youghurt med agurker og peberfrugter og smag til med salt og peber .