Tomatsuppe med rød peber og feta
16 store tomater | 8 spsk olivenolie |
4 løg | 8 fed hvidløg |
8 peberfrugter | 300 g soltørrede tomater |
4 spsk frisk oregano | 2 l hønsefond |
2 spsk Balsamico | Salt og peber |
Lav et lille kryds-snit i toppen af hver tomat, og overhæld tomaterne med kogende vand. Lad dem ligge i vandet i 2 minutter. Hæld vandet fra, og hæld derefter iskoldt vand over. Fjern skindet på tomaterne med en lille kniv. Skær tomaterne i mindre stykker.
Varm olien i en gryde, og steg hvidløg og løg klare og let møre over middel varme. Tilsæt snackpeber og soltørrede tomater. Steg yderligere i et par minutter. Hæld ca. 2 dl vand på. Tilsæt tomater og oregano.
Lad det simre over middel til høj varme i ca. 25 minutter indtil grøntsagerne er møre. Tag lidt af væsken fra og blend suppen. Juster konsistensen med væsken. Smag suppen til med salt, peber og balsamico, lidt af gangen.
Server suppen varm med grillet brød, feta og friske krydderurter.
11102022