Vintersuppe
6 ds flåede tomater | olivenolie | 9 hakkede røde peberfrugter |
6 tsk oregano | 6 hakkede gulerødder | 3 tsk basilikum |
3 hakkede løg | 9 fed hakkede hvidløg | 24 dl fond |
sukker, salt og peber | creme fraiche | syltede jalapeno |
Grøntsagerne sauteres i en stor gryde. Tilsæt tomat, fond, oregano og basilikum. Kog suppen godt igennem og purer den. Smag den til og server med creme fraiche og jalapeno på toppen.
Grønne bagetter:
Dej:
12 dl lunkent vand | 4 spsk olie | 100 g gær |
4 spsk sukker | 4 tsk salt | ca. 26 dl mel |
Fyld:
200 g blødt smør
2 dl hakket persille
2 dl hakket purløgestragon tørret eller frisk
Opløs gæren i vandet og ælt de øvrige ingredienser i. Lad dejen hæve. Rør fyldet sammen. Dejen deles i 6 stykker, rulles i flutes og rulles flade med en kagerulle. Fordel fyldet på, og rul dejen sammen. Læg dem på en bageplade, og lad dem hæve. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.