Vintersuppe 

6 ds flåede tomater olivenolie 9 hakkede røde peberfrugter
6 tsk oregano 6 hakkede gulerødder 3 tsk      basilikum
3 hakkede løg 9 fed hakkede hvidløg 24 dl fond
sukker, salt og peber creme fraiche syltede jalapeno

Vintersuppe

Grøntsagerne sauteres i en stor gryde. Tilsæt tomat, fond, oregano og  basilikum. Kog suppen godt igennem og purer den. Smag den til og server  med creme fraiche og jalapeno på toppen.

Grønne bagetter:

Dej:

12 dl lunkent vand 4 spsk olie 100 g gær 
4 spsk sukker 4 tsk salt ca. 26 dl mel

 Fyld:

200 g blødt smør

2 dl hakket persille

2 dl hakket purløgestragon tørret eller frisk

Opløs gæren i vandet og ælt de øvrige ingredienser i. Lad dejen hæve. Rør  fyldet sammen. Dejen deles i 6 stykker, rulles i flutes og rulles flade med en kagerulle. Fordel fyldet på, og rul dejen sammen. Læg dem på en bageplade, og lad dem hæve. Bages ved 200 grader i ca.  20 minutter. 

image_pdfimage_print