Ærtesuppe med rejespyd og mynte

aertesuppemedrejespydogmynte.jpg-for-web-normal

 

Bacon giver en god smag i ærtesuppen, men kan sagtens udelukkes, hvis du ønsker ren  grøntsagssuppe.

18 forårsløg 6 fed hvidløg
9 skiver bacon 1500 g fine ærter fra frost
olivenolie til stegning 3 dl hvidvin
3 l grøntsagsbouillon salt og friskkværnet peber
3 dl piskefløde

Pil forårsløg og hvidløg fint. Skær bacon i strimler, og steg dem let sammen med forårsløg og hvidløg i olie i en gryde. Vend ærterne i, og lad dem stege med i et par minutter. Hæld hvidvin ved, og lad den dampe af. Tilsæt bouillon, og lad det hele simre under låg i 10 -15 minutter.

1500 g sorte tigerrejer (fra frost, optøede) friskkværnet peber
olivenolie 6 fed hvidløg
saft af 3 citroner tynde grillspyd

Tænd ovnen på 200 grader. Pil evt. skallen af rejerne. Sæt rejerne på grillspyddene, og pensl dem med en blanding af olivenolie og hakket hvidløg. Grill dem i ovnen i ca. 5 minutter. Dryp lid citronsaft over dem lige inden servering. Blend den færdige ærtesuppe, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag suppen til med salt og peber. Rør fløde i suppen, og varm den op. Servèr ærtesuppen med lidt plukket mynte på toppen og de grillede rejespyd som tilbehør.

image_pdfimage_print