Blomkålssuppe med mandler

 

B1-1328469568

3 blomkål 3 løg
6 fed hvidløg 50 g smør
Olie 200 g mandler
12 dl fløde 3 liter fond
Krydderurter salt og peber
Lidt citronsaft

Skær blomkålene i buketter og gem 1/3 til garniture. Sauter løg, hvidløg og blomkål i smør og olie. Sauter 100 g mandler med og tilsæt fond og fløde. Kog suppen i ca. 15 minutter og blend den. Smag til med salt og peber. Kom resten af blomkålene i og kog suppen i ca. 5 minutter, til den er mør. Suppen kan evt. smages til med lidt citronsaft. Anret med hakkede krydderurter og ristede mandler.

Solsikkebrød:

50  g gær 5 dl vand  
4 spsk olie 1 tsk  salt 
1,5 dl sesam 2 store spsk honning
1,5 dl solsikkefrø 200 g groft hvedemel
500 g hvedemel 1 æg til pensling

Ælt det hele sammen og lad det hæve 1 time. Form til små brød og lad dem hæve 20 minutter. Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.

image_pdfimage_print