Jordskokkesuppe med parmesancreme og ostebrød

2 kg kartofler, i tern 8 spsk olivenolie
Salt og peber 4 kg jordskokker
8 stk løg, hakket 6 fed hvidløg
4 knsp revet muskatnød 4 spsk timiankviste
8 dl æblemost 4 liter hønsefond
persille

jordskokkesuppe

Kartofler, jordskokker, løg, hvidløg, kryderier og timian ristes af i en gryde, uden at det tager farve.

Tilsæt væske, og lad det koge i 30 minutter.

Blend og smag til – gerne med persille.

Parmesancreme

8 dl fløde 2 stk skalotteløg, finthakket
2 kviste rosmarin 200 g reven parmesan
Salt og peber 2 stk lime eller citron, skal og saft

Fløden koges roligt ind. Tilsæt løg og citron, kom osten i til sidst. Smag til med salt og peber.

Det hele kommes i en lille kande og holdes lun. Det kan bruges til at fede suppen op.

Citronsyltet blomkål

200 g blomkål, i buketter 20 g smør
4 stk citroner, saft og skal 2 spsk frosne havtorn
Salt

Smelt smørret med havtorn, og kom blomkålen i. Riv og pres citroner henover, og lad det hele koge ind i 2 – 3 minutter.

Se ostebrød

27 09 2016

image_pdfimage_print