Suppe af røde linser med krydret creme fraiche

 

B12.jpg-for-web-small

 

5 spsk olie 1 bt porrer 4 revne gulerødder
5 fed hakkede hvidløg 5 kartofler (skrællet og groft skåret) 2½ liter fond
10 tørrede abrikoser 5 dl røde linser, skyllet 2½ tsk paprika
2½ tsk oregano 2½ tsk kommen 5 tsk friskrevet ingefær
5 tsk tomatpurè 5 tsk citronsaft salt og peber
2½ dl fløde

 

Garniture:

Ristede pinjekerner eller solsikkefrø

Krydret creme fraiche:

5 dl creme fraiche 18% 1 tsk  gurkemeje
1 tsk paprika 1 tsk stødt kommen
lidt cayennepeber salt

Suppen serveres i en suppetallerken med en skefuld creme fraiche drysset  med pinjekerner  eller solsikkefrø.

image_pdfimage_print