Tomatsuppe med grøntsagsyoughurt


6 personer:

 

tomatsuppegroensagsyoghurt[1]

 

2 løg i tern (ca. 200 g) 2 fed finthakkede hvidløg
1 spsk olie 6 dl vand
1 tsk salt 2 dåser hakkede, flåede tomater (800 g)
1 knsp cayennepeber 1 tsk paprika
1 tsk frisk, revet peberrod

Suppe:
Sauter løg og hvidløg i olien i en gryde ved jævn varme, så løgene ikke tager farve, ca. 5  minutter. Tilsæt de flåede tomater og vandet og bring det i kog. Kog ved svag varme i ca. 20 minutter. Blend tomatmassen med en stavblender eller purèr den i en foodprocessor og  kom den tilbage i gryden. Kog suppen i et par minutter og smag til med salt, cayennepeber, paprika og  peberrod. Server suppen med grøntsagsyoughurt og brød.

2½ dl youghurt naturel ½ lille agurk i små tern (ca. 100 g)
½ peberfrugt i små tern ½ tsk salt
1/4 tsk peber

Grøntsagsyoughurt:
Sæt youghurten til afdrypning i et par timer i et kaffefilter eller i en si beklædt med klæde. 
Bland den afdryppede youghurt med agurker og peberfrugter og smag til med salt og peber .

image_pdfimage_print