Wasabi – kartoffelsuppe

 


Wasabikartoffelsuppe

 

 

6 spsk solsikkeolie eller anden neutral olie 2100 g kartofler
6 porrer 3 liter grøntsags-, okse- eller hønsebouillon
ca. 9 tsk wasabi – pasta 7 dl piskefløde
salt og peber 3 håndfulde peanuts
6 små rødbeder purløg

Sauter porrerne i olien. Hak kartoflerne og sauter dem kort. Tilsæt bouillon og kog til kartoflerne er helt møre, det tager ca. 15 minutter. Blend suppen (du kan evt. også si den, så ser den flottere ud) og varm den op igen. Tilsæt fløde og smag til med wasabi og salt/peber. Kog rødbederne 15 – 20 minutter og skræl dem. Skær dem i helt tykke skiver. Rist peanuts i lidt olie og hak dem groft. Anret suppen i små skåle. Læg 3 – 4 skiver rødbede på og drys med peanuts og purløg.

image_pdfimage_print