Figensalt med mozerella, balsamicoglace og parmaskinke
450 g rucola | 4 citroner |
27 stk friske figner (og røde æbler) | 9 stk mozerella |
300 g parmaskinke | 90 g pistacienødder |
Olivenolie | Balsamico glace |
Salt og friskkværnet peber |
Skyl rucola, dryp det af i en sigte og læg det på tallerkener. Vend citronsaften med rucolasalaten.
Skær fignerne og æblerne i både og kom dem på rucolaen. Kom mozarella og parmaskinke på salaten. Hak pistacienødderne groft og kom dem på salaten. Hæld olivenolie og glace udover salaten. Drys til sidst med salt og friskkværnet peber.
Balsamico glace:
200 ml balsamico eddike | 75 g sukker |
Kom balsamico og sukker i en gryde.
Lad det simre i ca. 10 – 15 minutter, indtil det har en tynd sirupsagtig konsistens.
Kom det på køl i en times tid, og herefter er det klar til servering.
Kan serveres med Græskarboller.